Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 69.00€ & έως 3kg

Αναζήτηση

BLOG

Πως συντηρούμε τη μπαταρία του σκάφους κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Πως συντηρούμε τη μπαταρία του σκάφους κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Πως Συντηρούμε την Μπαταρία του Σκάφους κατά τη διάρκεια του Χειμώνα

Πόσες φορές μας έχει τύχει, να μπαίνουμε στο σκάφος για την πρώτη βόλτα  μετά το χειμώνιασμα και να συνειδητοποιούμε ότι έχουμε θέμα με την μπαταρία. Η μπαταρία που την περασμένη σαιζόν ήταν καινούρια ή άψογη στην απόδοσή της, να μας προδίδει.  Αρχικά θα δούμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Γιατί οι μπαταρίες φθείρονται το Χειμώνα;

Την περίοδο του χειμώνα το Σκάφος σας παραμένει στο νερό ή το μεταφέρετε σε κάποιο parking ή αποθήκη;

Οι μπαταρίες του Σκάφους χρειάζονται επιπλέον προσοχή για να μείνουν άφθαρτες και έτοιμες προς χρήση μόλις το αποφασίσετε ξανά. ?ρα η συντήρηση τους είναι η πλέον απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται να κάνετε, ακόμα και αν έχουν ένδειξη «χωρίς συντήρηση», δεν διαρκούν μια ζωή!

Οι περισσότερες μπαταρίες δεν ολοκληρώνουν την αναμενόμενη διάρκεια ζωής. Αυτό συμβαίνει μερικές φορές επειδή, είναι κατώτερης ποιότητας, αλλά τις περισσότερες φορές και λόγω έλλειψης συντήρησης.

Ποιες αιτίες μειώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Εάν η μπαταρία είναι άδεια, ο ηλεκτρολύτης (η υγρή ουσία ή γέλη) μπορεί να παγώσει σε χειμερινές θερμοκρασίες με μερικούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην μπαταρία. Οι πλήρως φορτισμένες μπαταρίες μπορούν να αντέξουν πολύ ακραία ψύξη, ακόμη και έως -20 βαθμούς Κελσίου!

Η φυσική εκφόρτιση φανόμενο που παρατηρείται σε όλων των ειδών μπαταρίες, είναι ταχύτερη σε υψηλές θερμοκρασίες από ό, τι σε χαμηλές. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να διατηρείτε τις μπαταρίες πάντα σε κατάσταση φόρτισης. Φυσικά μπορείτε να τις αφήσετε ξεφόρτιστες έως ένα συγκεκριμένο ποσοστό το οποίο εξαρτάται από τον τύπο της μπαταρίας.

Ανάλογα με την τεχνολογία μπορεί να είναι ανοιχτές ή κλειστές υγρές μπαταρίες, αλλά και μπαταρίες Gel ή AGM και Lithium, όλες αυτές οι εκδόσεις έχουν διαφορετικέ τιμή DoD που σημαίνει Depth of Discharge. Αυτό σημαίνει σε ποιο βαθμό μπορείτε να αποφορτίζετε τις μπαταρίες χωρίς να τις φθείρετε. Συνήθως αυτό είναι μεταξύ 50 και 80% της χωρητικότητας. Επομένως, προσέξτε τι ισχύει για την μπαταρία σας, διότι εάν δεν το κάνετε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συρρίκνωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Ποια η χρησιμότητα του Φορτιστή μπαταρίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Η χρήση ενός σωστού φορτιστή μπαταρίας εξασφαλίζει γρήγορη και ασφαλή αλλά πάνω από όλα πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σας έως και 100%. Αυτοί οι φορτιστές ονομάζονται έξυπνοι φορτιστές. Ένας τέτοιος φορτιστής μπαταρίας μπορεί να συνδεθεί με την μπαταρία χρησιμοποιώντας το καλώδιο της σωστής διαμέτρου και μια ασφάλεια κοντά στην μπαταρία. Μόλις ενεργοποιηθεί, αυτό το σύστημα εξασφαλίζει τη βέλτιστη και ασφαλή τάση φόρτισης, η οποία συμβάλει  στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για τη χειμερινή περίοδο

  • Φορτίστε πλήρως την μπαταρία. Και κρατήστε τη φορτισμένη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Λάβετε προφυλάξεις ώστε η μπαταρία να μην μπορεί να αποφορτιστεί.
  • Αποφύγετε την υπερφόρτιση χρησιμοποιώντας λανθασμένο εξοπλισμό φόρτισης, καθώς αυτό θα προκαλέσει ζημιά στο σετ μπαταριών.
  • Αποσυνδέστε το σετ μπαταριών. Καθαρίστε καλά τους ακροδέκτες και τους σφιγκτήρες εάν είναι απαραίτητο.
  • Η υπερβολική κρυστάλλωση μπορεί να υποδηλώνει διαρροή ηλεκτρολύτη λόγω ρωγμών στους ακροδέκτες, υπερφόρτισης ή γαλβανικής διάβρωσης.
  • Ελέγξτε τις συνδέσεις καλωδίων και διορθώστε αμέσως τυχόν σφάλματα.
  • Κατά τον έλεγχο και την αποσύνδεση των ακροδεκτών της μπαταρίας ή / και της καλωδίωσης, προστατέψτε το εργαλείο από το να αγγίζει και τους δύο ακροδέκτες της μπαταρίας.
  • Για παραδοσιακές «υγρές» μπαταρίες, ελέγξτε τη στάθμη του ηλεκτρολύτη και συμπληρώστε με απιονισμένο νερό, εάν είναι απαραίτητο.
  • Οι κλειστές μπαταρίες είναι χωρίς συντήρηση όσον αφορά τον ηλεκτρολύτη. Ωστόσο, πρέπει να είναι σωστά και πλήρως φορτισμένες.
  • Χρησιμοποιήστε έναν κατάλληλο φορτιστή μπαταρίας με φόρτιση συντήρησης, ανατρέξτε στο manual της μπαταρίας για την απαιτούμενη ισχύ και τις σωστές ρυθμίσεις.
  • Φορτίστε υγρές μπαταρίες κατά προτίμηση κάθε μήνα και για gel και AGM μία φορά κάθε 3 μήνες. Συνιστούμε το ίδιο για μπαταρίες λιθίου.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου μπορούν να αποθηκευτούν με φόρτιση 60-70% για μισό χρόνο χωρίς να χρειαστούν περαιτέρω έλεγχο.

9
Καταστήματα σε Ελλάδα & Κύπρο
Exclusivity Αποκλειστικος Αντιπρόσωπος στα μεγαλύτερα ΒRANDS
Δωρεάν Μεταφορικά Για παραγγελίες άνω των 69€ και έως 3kg
Ευέλικτη Παράδοση Παράδοση απευθείας στην Μαρίνα!
Ασφαλείς Πληρωμές με 5 διαθέσιμους τρόπους