Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 69.00€ & έως 3kg

Αναζήτηση

BLOG

Οδηγός επιλογής εργάτη άγκυρας για το σκάφος σας

Οδηγός επιλογής εργάτη άγκυρας για το σκάφος σας

Οδηγός επιλογής εργάτη άγκυρας για το σκάφος σας

Όποιος δεν έχει σηκώσει με τα χέρια μια άγκυρα, δεν μπορεί να αντιληφθεί το πόσο σπουδαία ανακάλυψη είναι τελικά ο ηλεκτρικός ή υδραυλικός εργάτης άγκυρας.

Σαν τεχνολογία υπάρχει πάρα πολλά χρόνια, με την αρχική του χρήση στη ναυτιλία να παρατηρείται σε εμπορικά πλοία, που λόγω μεγέθους της άγκυρας ήταν αδύνατον να σηκωθεί με τα χέρια. Στις μέρες μας μοιάζει αδιανόητο ακόμα και ένα φουσκωτό 5-6 μέτρων να μη διαθέτει εργάτη άγκυρας, (βίντσι ή βίντζι άγκυρας όπως συνηθίζεται επίσης να λέγεται).

Ποιος είναι όμως ο κατάλληλος εργάτης άγκυρας για το δικός σας σκάφος;

Βρείτε όλους τους Εργάτες άγκυρας εδώ.

Πρώτος παράγοντας επιλογής εργάτη δεν είναι άλλος από την τροφοδοσία / τάσης ρεύματος. Υπάρχουν 12 ή 24v ανάλογα με την τάση που χρησιμοποιεί το σκάφος, αλλά και υδραυλικοί για σκάφη που διαθέτουν υδραυλική εγκατάσταση. Έπειτα υπάρχουν επιλογές Οριζόντιου και Κάθετου εργάτη άγκυρας. Οριζόντιος ή κάθετος χαρακτηρίζεται σύμφωνα με το πως είναι τοποθετημένος ο άξονας ο οποίος περιστρέφεται και μαζεύει την αλυσίδα ή και το σχοινί που είναι δεμένη η άγκυρα. Παρακάτω θα δούμε ποιος τύπος εργάτη ταιριάζει στο δικός σας σκάφος:

Οριζόντιος εργάτης άγκυρας

  • Συνήθως τοποθετείται πάνω στο ντεκ
  • Ευκολος στην τοποθέτηση
  • Κατάλληλος για σκάφη που διαθέτουν περιορισμένο χώρο στο μπροστά ταμπούκι
  • Απαιτεί ελάχιστο χώρο ρίψης αλυσίδας 304mm (Available Fall)

Kάθετος εργάτης άγκυρας

  • Το μοτέρ (σχεδόν ο μισός εργάτης) κρύβεται κάτω από το ντεκ
  • Κατάλληλος για μεγάλα ταμπούκια πλώρης
  • Η άλυσίδα συγκεντώνεται δημιουργώντας μια περιστροφή 180μοιρών γύρω από το αλυσέλικτρο
  • Απαιτεί ελάχιστο χώρο ρίψης αλυσίδας 406mm (Available Fall)

Βρείτε όλους τους Εργάτες άγκυρας εδώ.

Εφόσον έχετε καταλήξει στα παραπάνω, στο παρακάτω διάγραμμα της LEWMAR μπορείτε να δείτε εν τέλει πιο μοντέλο Εργάτη είναι το κατάλληλο για το σκάφος σας.

 

Βρείτε όλους τους Εργάτες άγκυρας εδώ.

Γιατί να επιλέξετε τ …
Γιατί να επιλέξετε την Nautilus;
Η ΝΑΥΤΙΛΟΣ Α.Ε. , Νο1 Αλυσίδα Ναυτιλιακού εξοπλισμού στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται από το 1993 στο χώρο του εξοπλισμού σκαφών, καλύπτοντας και τους πιο απαιτητικούς ιδιοκτήτες (yachtsmen), με μια ευρεία γκάμα προϊόντων και τη λειτουργία εξειδικευμένων καταστημάτων, που εξοπλίζουν άρτια όλα τα είδη σκαφών. Κατά τη διάρκεια των ετών επεκταθήκαμε και εξελιχθήκαμε, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της διαρκούς αναπτυσσόμενης και ώριμης βιομηχανίας σκαφών, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.Η Ναυτίλος ξεκίνησε την λειτουργία της στην Μαρίνα της Καλαμαριάς, στην Θεσσαλονίκη με στόχο να προσφέρει υψηλής ποιότητας ναυτιλιακό εξοπλισμό. Το υψηλό επίπεδο Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης στην ΝΑΥΤΙΛΟΣ συμπληρώνεται από το έμπειρο και τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό μας, που συνδυάζει την άμεση ανταπόκριση με την εξειδίκευση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >
8
Καταστήματα σε Ελλάδα & Κύπρο
Exclusivity Αποκλειστικος Αντιπρόσωπος στα μεγαλύτερα ΒRANDS
Δωρεάν Μεταφορικά Για παραγγελίες άνω των 69€ και έως 3kg
Ευέλικτη Παράδοση Παράδοση απευθείας στην Μαρίνα σας!
Ασφαλείς Πληρωμές με 5 διαθέσιμους τρόπους