Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 69.00€ & έως 3kg

Αναζήτηση

BLOG

Το Ξεχειμώνιασμα του Σκάφους βήμα προς βήμα!

Το Ξεχειμώνιασμα του Σκάφους βήμα προς βήμα!

Σε πολλές περιοχές είναι απαραίτητο η προετοιμασία του Σκάφους για τη χειμερινή περίοδο, να ξεκινάει νωρίς πριν φτάσει η εποχή των χαμηλών θερμοκρασιών. Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε το σκάφος σας όλο το χειμώνα -μια πρακτική που σίγουρα υποστηρίζουμε-, υπάρχουν ορισμένα συστήματα και μέρη που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.

Όσα χρειάζεται να κάνετε κάθε φορά που προετοιμάζετε το σκάφος για το χειμώνα: 

 1. Ξεκινήστε με τον κινητήρα- βεβαιωθείτε ότι έχει αποστραγγιστεί και αφαιρεθεί όλο το νερό και έπειτα εφαρμόστε προστατευικό κινητήρα και καρμπυρατέρ καθώς και αντιδιαβρωτικό λάδι της Yachticon.
 2. Προσθέστε ένα σταθεροποιητικό πρόσθετο καυσίμου καθώς και ένα προστατευτικό της δεξαμενής καυσίμου και στη συνέχεια, θέστε τον κινητήρα σε λειτουργία. 
 3. Αλλάξτε τα φίλτρα καυσίμου του κινητήρα σας και τυχόν διαχωριστές καυσίμου/νερού
 4. Αδειάστε τα υδραυλικά συστήματα γλυκού νερού του σκάφους σας (νεροχύτες, δεξαμενές και κεφαλές).
 5. Προσθέστε αντιψυκτικό  στα υδραυλικά συστήματα.
 6. Βεβαιωθείτε ότι το νερό έχει απομακρυνθεί από όλα τα πρόσθετα συστήματα (πλύσεις ακατέργαστου νερού, φρεάτια, αντλία υδροσυλλεκτών κ.λπ.).
 7. Αφαιρέστε τις τάπες αποστράγγισης.
 8. Καλύψτε το σκάφος σας ή τοποθετήστε το σε χειμερινό parking.
Το φυσικό περιβάλλον του αγαπημένου σας σκάφους είναι το νερό αλλά ταυτόχρονα είναι και αυτό που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο όταν βρίσκεται έξω από αυτό. Οι ζημιές που μπορεί να προκληθούν σε περίπτωση ψύξης του θαλασσινού νερού σε κάποιο σημείο του σκάφους είναι η ανάπτυξη μούχλας και η διάβρωση.

Έτσι, καθώς εξετάζετε όλες αυτές τις εργασίες τις οποίες χρειάζεται να κάνετε πρωτού το αφήσετε σε κάποιο parking, είναι να θυμάστε ότι ο κύριος στόχος σας είναι να κρατήσετε μακριά το νερό και την υγρασία στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή και φροντίστε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαχείμασης:

 • Τον κινητήρα
 • Τα Συστήματα καυσίμου
 • Τα υδραυλικά συστήματα
 • Όλα τα άλλα συστήματα που μπορούν να συγκρατήσουν νερό
Γιατί να επιλέξετε τ …
Γιατί να επιλέξετε την Nautilus;
Η ΝΑΥΤΙΛΟΣ Α.Ε. , Νο1 Αλυσίδα Ναυτιλιακού εξοπλισμού στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται από το 1993 στο χώρο του εξοπλισμού σκαφών, καλύπτοντας και τους πιο απαιτητικούς ιδιοκτήτες (yachtsmen), με μια ευρεία γκάμα προϊόντων και τη λειτουργία εξειδικευμένων καταστημάτων, που εξοπλίζουν άρτια όλα τα είδη σκαφών. Κατά τη διάρκεια των ετών επεκταθήκαμε και εξελιχθήκαμε, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της διαρκούς αναπτυσσόμενης και ώριμης βιομηχανίας σκαφών, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.Η Ναυτίλος ξεκίνησε την λειτουργία της στην Μαρίνα της Καλαμαριάς, στην Θεσσαλονίκη με στόχο να προσφέρει υψηλής ποιότητας ναυτιλιακό εξοπλισμό. Το υψηλό επίπεδο Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης στην ΝΑΥΤΙΛΟΣ συμπληρώνεται από το έμπειρο και τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό μας, που συνδυάζει την άμεση ανταπόκριση με την εξειδίκευση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >
8
Καταστήματα σε Ελλάδα & Κύπρο
Exclusivity Αποκλειστικος Αντιπρόσωπος στα μεγαλύτερα ΒRANDS
Δωρεάν Μεταφορικά Για παραγγελίες άνω των 69€ και έως 3kg
Ευέλικτη Παράδοση Παράδοση απευθείας στην Μαρίνα σας!
Ασφαλείς Πληρωμές με 5 διαθέσιμους τρόπους